47250 Duga Resa 047 615-760 info@rivalis.hr

Košarica

PRIRODNA CRIJEVA
 
svinjska crijeva

Svinjska crijeva – svestrana i robusna
 
Svinjska crijeva pružaju robusno, ali fleksibilno crijevo za sve vrste kobasica.
Naša svinjska crijeva iz Europe, posebno Austrije, karakteriziraju se stabilnošću punjenja i iznimnom mekoćom, što ih čini idealnim za visokokvalitetne kobasičarske proizvode. Njihova svijetla boja također osigurava privlačan izgled. Zahvaljujući svojoj čvrstoći i elastičnosti, lako se pune i nude visoku trajnost. Svinjska crijeva su posebno otporna na toplinu, što ih čini idealnim za kuhane, obarene i suhe kobasice.
 
KALIBAR: 28/30   30/32  32/34    34/36   36/38   38/40    40/42     41/44   
metraža: 91/92 m
 
Naš izbor svinjskih crijeva:
soljena
na trakicama (meko tubirana)
na cjevčicama (tvrdo tubirana)
salamurena
svinjske kape (kese)
svinjske kate
svinjski gužnjak
 
Ovčja crijeva
 
Ovčja crijeva – fina i elastična

Ovčja crijeva spadaju među najtanja i najfinija prirodna crijeva, što ih čini posebno prikladnima za visokokvalitetne, tanke kobasice poput hrenovki, pečenih kobasica, pa čak i suhih kobasica. Ovoj, prerađeno tanko crijevo ovce, pruža karakteristično “hrskanje” prilikom zagriza.

Ovčja crijeva nisu samo mekana na zagriz, već imaju i stabilan kapacitet punjenja te su posebno učinkovita za upotrebu u visokoučinkovitim strojevima za punjenje, što ih čini atraktivnim za industrijsku primjenu. Također posebno dobro propuštaju okuse dima, što ih čini idealnim za dimljene proizvode. Njihova visoka elastičnost i mekoća osiguravaju glatku, atraktivnu površinu i ugodan osjećaj u ustima.
 
KALIBAR:  20/22   21/23   22/24  24/26   26/28
metraža: 91/92 m

Naš izbor ovčjih crijeva:
soljena
naborana na trakama (meko tubirana, SoftTube)
naborana na štapićima (tvrdo tubirana)
spremna za punjenje u vrećice
 
goveđa crijeva
 
Goveđa crijeva – čvrsta i velika

Goveđa crijeva se prvenstveno koriste za veće kobasičarske proizvode kao što su kobasica sa slaninom, jeger, pašteta od jetre, kobasica s jezikom i suhe kobasice poput salame. Idealna su za kuhane i obarene kobasice zbog svoje debljine, stabilnosti i glatkog izgleda. Podrijetlo sirovine igra posebno važnu ulogu: Naša goveđa crijeva iz Brazila imaju tanke stijenke, vrlo su jestiva i savršena za roštiljanje. Naša argentinska goveđa crijeva karakteriziraju se čvrstoćom pri spajanju, što ih čini idealnim za industrijsku primjenu. Naša europska goveđa crijeva, s druge strane, imaju vrlo debele stijenke, izuzetno su izdržljiva, imaju visoku čvrstoću punjenja i ostaju svježa, što ih čini posebno prikladnima za zahtjevne proizvodne procese.

Goveđa crijeva lako podnose velike količine punjenja, kao i duge procese odležavanja i sušenja. Njihova čvrstoća osigurava pouzdano crijevo koje ostaje stabilno čak i tijekom dugog skladištenja ili intenzivne obrade. Također daju proizvodima tradicionalan, zanatski izgled i naglašavaju autentičnost vaših kobasica.

Naš izbor goveđih crijeva:
soljena
tubirana
sušena
goveđa kapa  
goveđa danka  
goveđa ravna kal. 50/55    kal. 60/65  9 m
 
KOLAGENI OVITCI

Kolagena crijeva uglavnom su namijenjena mesnoj industriji i koriste se za proizvodnju suhomesnatih proizvoda, ali i kao ambalaža za drugu robu prehrambene industrije.

Naša crijeva izrađena su od visokokvalitetnih kolagenih vlakana dobivenih od goveđekože. U tehnološkom procesu, goveđa koža se kemijski  i mehanički obrađuje. Nakon obrade kože, odvajanja vlakana i miješanja, od dobivene kolagene pulpe prešaju se crijeva različitih vrsta, kalibra i boja. Crijeva se obogaćuju različitim dodacima kako bi se postigla svojstva koja im omogućuju korištenje za automatsko punjenje, ali i za ručno, tradicionalno punjenje. Svoja konačna svojstva dobivaju nakon procesa sušenja, kondicioniranja na pravoj temperaturi i ovlaživanja.

1. JESTIVI KOLAGENI OVITCI
Proizvod za najzahtjevnije –  za pečenice i hrenovke. Jestiva kolagena crijeva idealno su za kobasice koje se konzumiraju zajedno s crijevima (pečenica, hrenovka). Potpuna kontrola sirovina jamči sigurnost mesnih proizvoda. Stabilan kalibar crijeva omogućuje proizvođačima jednostavnu i brzu proizvodnju, a potrošačima jamči ponovljivost mesnih proizvoda.
PRIMJENA:
  koriste se za kobasice malog i srednjeg promjera koje se konzumiraju zajedno s crijevima
 punjenje na standardnim i ručnim strojevima za punjenje

KARAKTERISTIKE KVALITETE
proizvodi dobivaju prirodan izgled,
savršeno prianjaju uz nadjev,
ovojnice se ne mogu otkriti tijekom konzumacije,
pružaju izvrsnu fleksibilnost,
osiguravaju stabilnost i ponovljivost proizvodnje,
spremni su za upotrebu odmah nakon vađenja iz pakiranja,
jamče sigurnost gotovog proizvoda

VRSTE OVOJA
ravna ovitka – ravna jestiva ovitka namijenjena su kuhanim, dimljenim, sušenim ili kobasicama za roštilj;
prstenasta ovitka – prstenasta jestiva ovitka koja se koriste za proizvode gdje je prirodan, prstenasti oblik proizvoda vrlo važan; namijenjena kuhanim, dimljenim, sušenim ili kobasicama za roštilj;

RASPOLOŽIVI KALIBRI:
ø14-50 mm – ravno jestivo kolageno crijevo
ø26-45 mm – prstenasto jestivo kolageno crijevo

2. TRADICIONALNI KOLAGENI OVITAK
Tradicionalna kolagena crijeva – najpopularnija su vrsta crijeva.
Tradicionalna kolagena crijeva su otporna, fleksibilna i vrlo jednostavna i učinkovita za korištenje. Tradicionalna kolagena crijeva su pakiranje za kobasice, što omogućuje da se istakne atraktivan izgled proizvoda i potiče potrošače na kupnju.

PRIMJENA
Ovi se proizvodi koriste u proizvodnji malih, srednjih i velikih kobasica i drugih prerađenih mesnih proizvoda dimljenih i oparenih, kao što su:
 proizvodnji malih, srednjih i velikih kobasica,
koriste se u proizvodnji dimljenih, oparenih i opareno-dimljenih kobasica.

KARAKTERISTIKE KVALITETE
proizvodi dobivaju prirodan i ukusan izgled,
dobivaju lijepu boju tijekom dimljenja,
propusni su za paru i dim,
učinkoviti su u proizvodnji,
izdržljivi su tijekom punjenja i rezanja

KALIBRI
ø22 – ø 130 mm

3. KOLAGENI OVITAK

Ovitak za kobasice  FGR, FGL
Ovitak tipa FGR i FGL idealno su pakiranje za kobasice koje omogućuje istaknuće atraktivnog i prirodnog izgleda suhomesnatih proizvoda te potiču potrošače na kupnju. Izdržljivost i fleksibilnost ovih omotača omogućuju homogeni rast željene plijesni, ravnomjerno se suše zajedno s nadjevom i osiguravaju brz proces zrenja.

PRIMJENA
koriste se za sirove, trajne, zrele proizvode i mesne prerađevine s plijesni,
u proizvodnji se mogu koristiti sve tradicionalne i moderne metode zrenja.
KVALITETNE ZNAČAJKE
omogućuju homogeni rast željene plijesni,
osiguravaju brz proces zrenja,
dobivaju lijepu boju tijekom hladnog dimljenja,
ravnomjerno se suše zajedno s nadjevom,
otporniji su na veći tlak tijekom punjenja
VRSTE :
FGR – omotač za kidano i izdržljivo meso;
FGL – omotač s većom otpornošću na punjenje, izrađen posebno za meso tipa slabine (s velikim komadima mesa);

PONUĐENI KALIBRI
ø30 – ø130 mm – tip FGR
ø55 – ø90 mm – tip FGL

4. KOLAGENA FOLIJA

Kolagena folija savršena je za dimljene i parene mesne proizvode. Čine konačni proizvod atraktivnim, a istovremeno predstavljaju prirodnu i ekološku ambalažu.

PRIMJENA
koriste se u proizvodnji kuhanih, dimljenih i šparenih proizvoda,
koriste se u proizvodnji mesnih proizvoda izrađenih s mrežicom,
koriste se u proizvodnji proizvoda oblikovanih u kalupima

KARAKTERISTIKE KVALITETE
jestiv proizvod;
savršeno se veže za meso, što omogućuje brzo uklanjanje mrežice s proizvoda bez oštećenja gotovih proizvoda,
ravnomjerno se dimi,
daje sjaj proizvodima, što se sviđa potrošačima,
smanjuje otpad i ograničava gubitak težine proizvoda,
folija surađuje s aplikatorom, što omogućuje stalnu proizvodnju,
visoka produktivnost koja se može postići korištenjem aplikatora

VRSTE
kolagena folija – tanka folija od nježnog kolagenog materijala na roli;
ovitak

RASPOLOŽIVI KALIBRI
kolagena folija: ø400, ø480, ø570 mm,
ovitak: ø60, ø70, ø85, ø126, ø136, ø156, 186 mm
MARINADE ULJNE I SUHE
 
Naše marinade na bazi ulja proizvode se u impresivnom i visoko cijenjenom, najsuvremenijem pogonu poznatom po kvaliteti i performansama. To nije samo aromatizirano ulje koje se nanosi na površinu podloge, već prava marinada za nenadmašan okus.

Bez obzira žele li vaši kupci zapaliti roštilj, ispeći ‘sporo i lagano’ meso u pećnici ili stvoriti ukusno, brzo i jednostavno rješenje za obrok, uljne marinade za pružit će upravo ono što vaš kupac zaslužuje!

S prepoznatljivom bistrinom i ‘dijamantnim’ sjajem, nude izvrsnu vizualnu privlačnost, a njihova uravnotežena isporuka okusa smatra se nenadmašnom. Sočnost se također održava, a posljedično se smanjuje skupljanje/gubitak proizvoda tijekom kuhanja. Također mogu smanjiti oksidaciju i promjenu boje dok su u vašem izložbenom prostoru.

Naše marinade razvijene su od najfinijeg ulja repice koje ima nizak udio prirodno zasićenih masti i hvaljeno je zbog svojih zdravstvenih i nutritivnih prednosti. To je jedno od rijetkih nemiješanih ulja koje se može zagrijati na visoku temperaturu, a da se ne pokvare njegovi antioksidansi, karakter, boja ili okus. Također  bez GMO-a i glutena.

S više od trideset fantastičnih okusa koje možete izabrati, bilo da se radi o trendi profilu, nečemu premium ili tradicionalnom, onom koji evocira uspomenu na odmor ili avanturu, voćnoj, citrusnoj ili začinjenoj noti ili jednostavno odličnom BBQ proizvodu, imamo profil koji nadopunjuje svaku pojedinu podlogu.

Imamo 100% povjerenja da vam možemo ponuditi savršenu marinadu za svaku vrstu i rez, bilo da se radi o mesu, peradi ili divljači, ribi, plodovima mora i povrću… doslovno sve pokrivamo!

Naše preporuke za uparivanje marinada možete pronaći u nastavku, kada kliknete na svaki okus… ali ako trebate dodatne detalje, slobodno nas kontaktirajte.

Dostupno u jednostavnim i ponovno zatvorivim posudama od 4 kg.
 
ULJNE MARINADE  
 
ARIZONA 
Uljna marinada za sve vrste mesa. Jarko crvena, viskozna tekućina. Okus je dimljen i začinjen s notama paprike/papra, zaokružen lukom, češnjakom i curryjem.
 
MASLAC SA ZAČINSKIM BILJEM
Maslac i biljne note zaokružene lukom i češnjakom. Zelenkasta, blago viskozna tekućina.
 
LIMUN
Marinada na bazi ulja za sve vrste mesa. Viskozna, crveno-narančasta tekućina s vidljivim česticama začina i povrća. Pikantno-voćni okus s notama citrusa i listovima korijandera. Za sve vrste mesa. 
 
SENF
Note senfa/luka zaokružene paprom/začinskim biljem. Žućkasta, kremasta masa s usitnjenim začinskim biljem. Savršena kombinacija za Vaš biftek. 
 
*****************
KOCKICE SIRA
 
Vaš partner za visokokvalitetni sir!

Uživanje je naša misija!
Ponosni smo što smo važan dio proizvodnje i prerade hrane u komercijalnom i industrijskom sektoru te što isporučujemo visokokvalitetne proizvode od sira za maloprodaju i proizvodnju kobasica.
 
Emmentaler  SLIKA

Veličina kockica
1 x 1 cm
0,6 x 0,6 cm

vreća 10 Kg 
 
*****************
PILJEVINA ZA DIMLJENJE
 
Pijevina za dimljenje – Poboljšava vašu hranu!

Piljevina za dimljenje oduševljava profesionalce i poznavatelje. Naša visokokvalitetna piljevina za dimljenje izrađena od cijelih bukovih trupaca daje hrani nježnu, dimljenu aromu i nježnu boju dima. Kobasice, meso, riba i sir tako dobivaju profinjeni dodatak u okusu i izgledu.

Našom piljevinom osigurava se optimalan proces dimljenja:

Prirodni bukovi trupci
Tehnološki bez prašine
Izvrsno ponašanje pri tinjanju
Visoko aktivan dim
Kratko vrijeme dimljenja
Ekonomična potrošnja
Pogodno za sve uobičajene generatore dima
Neograničeno skladištenje i higijensko
Četiri vrste za nježni dim

Piljevina je dostupni  u četiri različite kvalitete, koje se mogu koristiti u svim uobičajenim generatorima dima. 
 
 B 5/10
Granulacija : 0,4 – 1,0 mm
Tinjajuća piljevina za sustave dimljenja u rasutom stanju i u patronama
 
B 7/20
Glavni raspon veličine zrna: 1,0 – 2,5 mm
Piljevina za automatske pušnice
 
B 10/40
Granulacija: 3,0 – 5,0 mm
Piljevina za kondenzacijske pušnice
 
 B 20/160
Granulacija: 3,0 – 10,0 mm
Piljevina za potpuno automatske pušnice


Zašto RIVALIS tehnologija mesa?
Jer razumijemo tehnologiju – i govorimo vašim jezikom. Bilo da se radi o razvoju proizvoda, optimizaciji recepata ili podršci u proizvodnom procesu: Pružamo vam osobnu, fleksibilnu i kompetentnu podršku.